Su İçme Huyunuzu ZeroWater İyon Değiştirme Teknolojisi Nasıl Değiştiriyor? - ZeroWater Türkiye

Su İçme Huyunuzu ZeroWater İyon Değiştirme Teknolojisi Nasıl Değiştiriyor?

Bir kişinin su içmekten aldığı zevk, düşündüğünüz kadar basit bir süreç değildir. Su içme deneyimini geliştiren iyon değiştirme teknolojisi gibi birçok bilimsel ve teknolojik süreç iş başında.

İyon Değiştirme Teknolojisi: İyon Tam Olarak Nedir?

Basitçe ifade etmek gerekirse, iyon, yüklü bir atom veya moleküldür. Bu, yüklü atom veya moleküldeki elektronların sayısı proton sayısına eşit olmadığında meydana gelir.

Protonlardan daha fazla elektron varsa, atom negatif bir iyon olarak kabul edilir. Bunun bir başka terimi de "anyon" dur.


Elektronlardan daha fazla proton varsa, atom pozitif bir iyon olarak kabul edilir ve bir katyon olarak adlandırılır.

Bu, şu soruyu akla getiriyor: İyonların içme suyunun kalitesi, tadı ve deneyimi ile ne ilgisi var?

İyon değiştirici su filtreleri, sudaki genel "sertliği" azaltmanın bir yolu olarak piyasada ortaya çıktı, bu da suyumuzun ve sabah kahvemiz gibi suyumuzu kullandığımız her şeyin tadını iyileştirmeye yardımcı oluyor.


İyon Değişimi Su Filtrelerinin Arkasındaki Bilim

Suyun alkalinitesi olarak da bilinen suyun sertliği, içeriğindeki kalsiyum, magnezyum, sülfat ve klorürün ölçümüdür.

Bu mineraller, herhangi bir su kaynağındaki miktarlarına bağlı olarak, suyumuzun tadı ve kokusu üzerinde aşırı bir etkiye sahip olabilir. Bu nedenle, iyon arıtma teknolojisi bu iyonları ortadan kaldırmayı ve onları "nötr" su oluşturan kimyasallarla değiştirmeyi amaçlamaktadır.

Suyun uygun nötrlüğünü korumak için iyon değiştirme filtreleri, uygun şekilde hem negatif hem de pozitif yüklü iyonların eşit olarak uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Örneğin, kalsiyum bir su kaynağının sertliğini etkiliyorsa, iyon değiştirme filtresi, bu su için nötr bir yük sağlamak için bu kalsiyum iyonlarını (negatif yük) sodyum (pozitif yük) ile değiştirecektir.

İyon Değiştirici Su Filtresi Yönteminin Zorlukları

ZeroWater'da, yalnızca iyon değiştirme teknolojisinden yararlanan 5 aşamalı su filtreleme sistemimizle yaşıyoruz. Bu, ZeroWater’ın herhangi bir dökülen su filtresi sürahisinin en fazla kirletici maddesini temizleme vaadine yol açmıştır.

Zerowater Filtre Özellikleri

Bununla gurur duyuyoruz, ancak aynı zamanda, her birinin kendine özgü avantajları olan diğer üç su filtreleme okulunu da tanıyoruz.

Aktif Karbon Su Filtresi: Sünger benzeri absorpsiyon kullanan aktif karbon su filtreleri, bir filtrenin en genel anlamını temsil eder. Esasen, temiz su ile filtrelenmesi gereken su arasında bir bariyer görevi görürler. Yaygın olarak görülmekle birlikte, bu daha az karmaşık bir yöntem olarak düşünülmelidir ve filtrenin saflığı ve uzun ömürlülüğü genellikle bunu takip eder. Aktif karbonun temel işlevinin, klor azaltımını ve çinko, bakır ve cıva gibi diğer temel metalleri desteklemek olduğunu unutmayın.

Reverse Osmosis (RO): RO, suyu deiyonize etmek ve dekontamine etmek için suyu yarı geçirgen bir membrandan iten bilimsel bir işlemden yararlandığından, bu, iyon değişimiyle daha fazla örtüşen benzerliklere sahiptir.

Damıtma: Bu üç aşamalı işlem (fermantasyon, damıtma, terbiye), suyun istenen ve istenmeyen unsurlarını ayırmak için ısı kullanır. Damıtma, büyük miktarda suyun arıtıldığı endüstriyel düzeylerde avantajlara sahiptir, ancak tek aileli evler için pek mantıklı değildir.

İyon Değişimi Vs. Alan

ZeroWater, yıllarca süren araştırmalar, denemeler ve tat testleri sayesinde iyon değiştirme teknolojisine yemin etmeye devam ediyor. Başka hiçbir işlem, iyon değişiminin rahatlığı ile temiz su ve lezzetli suyun bir kombinasyonunu sağlayamaz.

Bizim bakış açımıza göre, iyon değiştirme teknolojisi rakiplerine göre aşağıdaki avantajları sunar.

  • İçme suyunuzun yumuşatılmasında etkili ve etkilidir.
  • Musluk suyunun tadı ve kokusunu iyileştirir.
  • Kolayca tekrar kullanılabilir ve şarj edilebilir.
  • Bakım nispeten ucuzdur.
  • Reçinelerin ömrü uzundur. 

ZeroWater: Daha İyi Tatma, Uygun Maliyetli Su

Piyasadaki iyon değişim filtrelerinin çoğu size yüzlerce liraya mal olabilir, bu da filtrenizi kurmak için harcanan zamanı hesaba katmaz!


ZeroWater ile, evinizin konforunda veya dışarıda yumuşak suyun tadını çıkarmanız için kullanıma hazır olarak gelen uygun fiyatlı çözümler sunuyoruz.

İyon değiştirici su filtreleri evinizdeki, ofisinizdeki veya iş yerinizdeki içme suyunun kalitesini iyileştirmeye yardımcı olabilirse, ZeroWater ekibiyle bugün iletişime geçin.

Bloga dön